Estill Voice Training

Estill Master Trainer

Olen ollut sertifioitu Estill Voice Training -kouluttaja vuodesta 2015 lähtien. Olen toteuttanut erilaisia työpajatyyppisiä Estill-koulutuksia mm. Etelä-Karjalan kesäyliopistossa, Savonia AMK:ssa ja JAMK:ssa, Tampereen Sävel- ja Kuopio tanssii ja soi -festivaaleilla, Vaasan kaupunginteatterissa sekä monille kuoroille. Koulutan suomeksi ja englanniksi.

Tutkija, laulaja ja pedagogi Jo Estill
“Jokaisella on kaunis ääni.”
Haluan kaikkien laulavan. Haluan kaikken käyttävän ääntään... Aioin saada selville, miten tein sen (laulaminen), ja sitten opettaa koko maailmaan tekemän saman. Kun mietit tarkemmin, huomaat, että on enemmän ihmisiä, jotka haluaisivat laulaa, kuin niitä, jotka laulavat.
Jo Estill
Estill Voice Trainingin luoja ja perustaja
Tiede & käytäntö yhdessä

Estill Voice Training

Estill Voice Training (EVT) on tutkija ja laulupedagogi Jo Estillin kehittämä malli, jota käytetään äänenkäytön kehittämisessä, laulunopetuksessa, musiikkiteatterissa ja puheterapiassa ympäri maailmaa. Estill ei aseta esteettisiä ihanteita, vaan antaa avaimet monipuoliseen ja terveeseen äänenkäyttöön. Kaiken pohjana on tutkittu tieto äänielimistön toiminnasta ja eri toimintojen vaikutuksesta äänituotantoon. Estillissä yhdistyvät tiede ja käytännön soveltaminen. Estill Voice Training ei kuitenkaan ole oikotie, vaan se perustuu lihasten harjoittamiseen eriytetysti.

Estill Voice Trainingin ydin on Figures for Voice -äänikuviot. Kuvioista kootaan reseptejä, joiden avulla saadaan aikaan erilaisia äänenvärejä ja käyttötapoja eri tarkoituksia varten. Estill Voice Trainingissa harjoitellaan myös kuutta tutkittua ”kvaliteettia” (reseptiä) variaatioineen. Käytännössä ihmisäänen käyttömahdollisuudet eivät rajoitu näihin, vaan lukemattomia erilaisia yhdistelmiä tuotetaan niin äänenkäytön tarpeiden kuin taiteellisten valintojen myötä.